Waarom logopedie?

Om elkaar te begrijpen praten we met elkaar en luisteren we naar elkaar. Zonder spraak wordt communiceren heel moeilijk. Spraak is een ingewikkeld samenspel van hersenen, stembanden, ademhalingsorganen, mondholte, tong en lippen. En als ergens in dit proces een storing optreedt, wordt de spraak verstoord. Logopedie kan helpen deze storingen op te lossen of beheersbaar te maken.

Lezen, begrijpen en verstaan

Spraak heeft ook te maken met taal, de woorden en klanken die we vormen en waarvan we met ons verstand de betekenis begrijpen. Woorden die we kunnen opschrijven in lettertekens en kunnen lezen. Soms zijn er echter problemen bij het lezen, begrijpen of verstaan van taal. Dat kan aangeboren zijn of op latere leeftijd ontstaan door bijvoorbeeld afasie. Ook bij deze problemen kan logopedie helpen.

In het menu aan de rechterkant van deze pagina kunt u de meest voorkomende problemen terugvinden. Maar u kunt ons natuurlijk ook een bericht sturen via ons contactformulier. Belt u liever, voor een afspraak of om informatie te vragen, dan kan dat natuurlijk ook:

zoeken mobiel